Trump obligat la plata a 2 milioane USD

NEW YORK, NY - AUGUST 15: US President Donald Trump speaks following a meeting on infrastructure at Trump Tower, August 15, 2017 in New York City. He fielded questions from reporters about his comments on the events in Charlottesville, Virginia and white supremacists. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

 O instanță din New York l-a condamnat pe președintele SUA, Donald Trump, să plătească 2 milioane de dolari pentru că a folosit în scopuri politice fonduri de la fundația sa caritabilă, informează site-ul postului BBC News.

Fundația Donald J Trump a fost închisă în anul 2018, după ce procurorii au indicat că această organizație funcționa ca un “carnet de cecuri” pentru interesele personale ale liderului de la Casa Albă.

Trump „și-a încălcat datoria de încredere”, permițând ca fondurile strânse de fundație pentru veteranii americani să fie utilizate pentru alegerile primare din Iowa, în 2016, a afirmat judecătoarea Saliann Scarpulla, în decizia prin care cazul a fost soluționat pe baza unui acord amiabil.

Citeste si:  Nou cadru strategic european pentru sănătate şi securitate la locul de muncă

Trump și avocații săi au susținut că acest caz a fost unul motivat politic, instrumentat de opoziția democrată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata