Benjamin Netanyahu l-a numit pe Naftali Bennet în funcţia de ministru israelian al Apărării

Prim-ministrul israelian în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, l-a numit vineri seară pe Naftali Bennet în funcţia de ministru al Apărării, în tentativa de a se asigura că liderul formaţiunii Noua Dreaptă nu se va alia cu premierul-desemnat Benjamin Gantz, liderul mişcării Albastru & Alb.

Partidul Likud (centru-dreapta) a comunicat că liderul formaţiunii, Benjamin Netanyahu, a luat decizia de a-l numi pe Naftali Bennet ministru al Apărării după o întrevedere cu acesta. Numirea va trebui aprobată de Guvernul în exerciţiu, informează site-ul Ynetnews.com. Până acum, Naftali Bennet era ministru al Educaţiei.

Mişcarea Albastru-Alb (centru), condusă de premierul-desemnat Benny Gantz, l-a acuzat pe Benjamin Netanjahu că plasează interesele personale deasupra celor ale Israelului.

„Ca de obicei, numirea cinică decisă de Netanyahu pentru Bennett a fost făcută pentru interese politice şi personale înguste. Israelul are nevoie de un prim-ministru care să pună ţara pe primul loc. Numirea savorii zilei în funcţia de ministru al Apărării nu este adecvată pentru cel mai sensibil sistem al ţării noastre”, a reacţionat formaţiunea Albastru & Alb, conform cotidianului Times of Israel.

Oferta făcută de Benjamin Netanyahu pentru portofoliul Apărării este considerată o tentativă de a bloca apropierea formaţiunii Noua Dreaptă de o eventuală coaliţie guvernamentală care să îl susţină pe Benjamin Gantz.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.