Orban, despre trimiterea buletinelor pentru ambele tururi: PSD ar fi trebuit să facă legea mai clară

5

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, referindu-se la trimiterea buletinelor de vot pentru al doilea tur celor care votează prin corespondență, că social-democrații ar fi trebuit să facă legea mai clară, PSD având majoritate când a fost adoptată legea.

”Eu cred că orice cetățean nu trimite votul pe turul doi în turul unu. Așa s-a considerat că este procedural corect. Normal că fiecare cetățean care votează prin corespondență își păstreazî buletinul pentru turul doi pentru a vota în turul doi. Am auzit că PSD contestă această procedură, dar PSD dacă și-ar fi dorit, având majoritate parlamentară la acea oră, ar fi trebuit să asigure o prevedere legală mult mult mai clară. S-au trezit acum”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si:  Cod Portocaliu şi Cod Galben de inundaţii pe râuri din 12 bazine hidrografice, până sâmbătă după-amiază

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, vineri, la Târgu Jiu, că va contesta măsura Autorității Electorale Permanente, care a trimis celor care votează prin corespondență plicuri cu buletinele de vot pentru ambele tururi de scrutin.

Candidatul PSD la prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat, vineri, la Târgu-Jiu, că nu este un lucru bun ca ambele bletine de vot să fie trimise deodată.

„Vom contesta acest lucru. Nu este un lucru normal, nu știm cine va intra în turul doi, deci eu cred că trebuie dat dovadă de mai multă transparență și cred că să trimiți două buletine odată cu toți candidații, și pentru turul I și pentru turul II, nu este un lucru bun”, a spus Viorica Dăncilă.

Citeste si:  Sala Polivalentă nu s-a construit din cauza managementului catastrofal al Primăriei Capitalei

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că 2.000 de oameni din străinătate, care votează prin corespondență, au votat deja și pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, după ce instituția a trimis deodată buletinele de vot pentru ambele tururi. Președintele AEP, Florin Mitulețu, a declarat la Antena 3 că persoanele care au ales să voteze prin corespondență au primit două buletine de vot identice, unul pentru turul I, altul pentru turul 2, urmând ca după anunțarea rezultatelor după primul tur de scrutin aceștia să aleagă de pe al doilea buletin unul dintre candidații rămași în cursă.

Citeste si:  Dupa Diverta, o altă companie a lui Octavian Radu a intrat în insolvenţă

În cazul în care cei care și-au exprimat deja dreptul de vot pentru turul doi, dar nu au votat cu unul dintre candidații care vor trece de turul întâi, buletinele de vot vor fi declarate nule, au mai anunțat reprezentanții AEP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata