Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 5,7%

 Cifra de afaceri din industrie a crescut în primele nouă luni din acest an cu 5,7%, în termeni nominali, în comparație cu perioada similară de anul anterior, pe fondul unei creșteri de 14,2% a industriei extractive și de 5,5% a industriei prelucrătoare, potrivit datelor publicate de marți de INS

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare (+8,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,6%), industria bunurilor de capital (+5,0%), industria energetică (+3,7%) şi industria bunurilor de uz curent (+3,5%), arată INS.

Citeste si:  Vasilescu, BNR: Bursa ar fi o soluție pentru finanțarea afacerilor în România. Ar fi, dar nu este

Cifra de afaceri din industrie, în luna septembrie 2019, comparativ cu luna precedentă, pe total a crescut cu 12,0%, ca urmare a creșterii cifrei de afaceri înregistrate în industria prelucrătoare (+12,2%) și în industria extractivă (+6,1%). Pe marile grupe industriale creșteri au înregistrat industria bunurilor de capital (+26,5%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,7%), industria bunurilor intermediare (+9,2%), industria bunurilor de uz curent (+2,2%) și industria energetică (+0,5%).

Față de luna septembrie a anului 2018, cifra de afaceri din industrie a crescut în luna septembrie 2019 pe ansamblu cu 5,2%, ca urmare a creșterii înregistrate în industria extractivă (+16,3%) și în industria prelucrătoare (+4,9%). Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,4%), industria bunurilor intermediare (+9,1%), industria bunurilor de uz curent (+7,1%) și industria bunurilor de capital (+2,1%). Industria energetică a scăzut cu 3,3%.

Citeste si:  1,5 trilioane de dolari la PIB-ul global prin realitatile Augmentată şi Virtuală

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close