Scăderi pe linie la bursă. BET a scăzut cu 0,3% după maximul de luni

Indicele principal BET s-a depreciat în ședința de marți de la Bursa de Valori București (BVB) cu 0,29%, la 9.692,81 de puncte, în principal pe fondul unei deprecieri de 1,26% a acţiunilor Fondul Proprietatea (FP).

Titlurile Nuclearelectrica (SNN) și Purcari Wineries (WINE) au marcat principalele reculuri ale zilei, de 1,86%, respectiv 1,32%. Evoluția BET vine după atingerea unui nou maximum post-criză în ședința de luni, referința pieței locale afișând un randament de 32% de la începutul anului.

La polul opus, acțiunile Alro (ALR) au înregistrat un plus de 1,77%, cel mai bun parcurs al zilei. Toţi cei nouă indici bursieri au înregistrat scăderi, de la 0,24% în cazul BET-NG, indicele sectorului energetic și al utilităților, la 0,31% pentru ROTX.

Citeste si:  Acțiunile mondiale cresc dupa ce Jerome Powell a reafirmat că ratele dobânzilor rămân scăzute

Tranzacţiile cu acţiuni marți au fost în sumă totală de 18,9 milioane de lei, sub media anului de 39,6 milioane de lei, în contextul în care schimburile cu titlurile Banca Transilvania (TLV) s-au ridicat la 7,72 milioane de lei din rulajul total. Titlurile emitentului au urcat cu 0,62%, la 2,445 lei/titlu.

Pe locurile următoare în topul rulajelor se situează acțiunile Romgaz (SNG), cu schimburi în valoare de 2,42 milioane de lei, Nuclearelectrica cu tranzacții cifrate la 1,76 milioane de lei, și FP cu 1,67 milioane de lei.

Doar patru titluri au înregistrat transferuri peste pragul de 1 milion de lei în ședința de marți.

Citeste si:  Restricţii de circulaţie în septembrie 2010 pe Valea Oltului în Vâlcea
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner