Transelectrica a semnat contractele pentru execuția LEA Cernavodă – Stâlpu

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” a anunțat marți la bursă semnarea contractelor de execuție pentru proiectul de interes comun „Linia internă dintre Cernavodă și Stâlpu” finanțat din fonduri europene în cadrul ”Mecanismul pentru Interconectarea Europei”.

În urma derulării procedurilor de achiziție, Transelectrica a semnat contracte de execuție pentru 3 dintre cele 4 componente ale proiectului, respectiv pentru LEA 400 kV Cernavodă – Stâlpu (contract 919/30.10.2019, în valoare de 287 de milioane de lei), Stația 400 kV Stâlpu (contract 920/31.10.2019, în valoare de 58,4 milioane de lei) și extinderea Stației 400 kV Cernavodă (contract 168/11.02.2019, în valoare de 11,5 milioane de lei). Termenul de execuție este de 24 de luni de la data înscrisă în ordinul de începere a lucrărilor.

Citeste si:  Borza: Curtea de Apel a judecat contestaţiile depuse de traderii de energie; miza recursurilor "băieţilor deştepţi"-1,3 miliarde lei

Linia internă dintre Cernavodă și Stâlpu vizează consolidarea secțiunii transversale între coasta de vest a Mării Negre (estul României) și restul sistemului european, contribuind totodată la întărirea rețelei de transport al energiei electrice din România, la creșterea capacității de interconexiune dintre România și Bulgaria și la integrarea energiei eoliene din zona Dobrogei. Noua linie de 400 kV va avea o lungime de circa 160 de kilometri, iar pentru punerea ei în funcțiune este necesară construirea Stației 400 kV Stâlpu și extinderea stațiilor de 400 kV Cernavodă și Gura Ialomiței, potrivit companiei.

Proiectul „Linia internă dintre Cernavodă și Stâlpu” este primul proiect de interes comun derulat de CNTEE Transelectrica SA, care a primit finanțare europeană în sumă de maxim 27 de milioane de euro în cadrul mecanismului CEF.

Citeste si:  Iohannis retrimite în Parlament Legea pentru modificarea OUG privind funcționarea ANRE
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner