Csaba citează Steinhardt, în cazul lui G. Becali: Nu înțeleg de ce unii confundă religia cu prostia

8

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, susține că va pune în discuție inițierea unei autosesizări cu privire la declarațiile lui Gigi Becali, care a spus că „femeia în funcția de președinte nu are cum”, făcând referire la Viorica Dăncilă.

„În primul rând, aș face o referire la un fragment din <> a lui Nicolae Steinhardt, în care autorul spune <>. În al doilea rând, voi pune în discuția Colegiului Director oportunitatea inițierii unei autosesizări și sunt convins că dacă nu se va realiza o dezbatere, nu este din cauza faptului că unul dintre contracandidați este femeie. Și femeile peste tot în lume ocupă funcții de conducere, inclusiv de președinte de stat sau premier, și pot să performeze în orice domeniu al vieții”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Asztalos Csaba, Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Citeste si:  Christel Ţopescu şi Ana Maria Sandu, propunerile lui Iohannis pentru CA al SRTv

Reacția acestuia vine după ce Gigi Becali a declarat, miercuri, că nu va vota pentru alegerile prezidențiale cu Viorica Dăncilă pentru că, potrivit acestuia, Biblia spune că „femeia în funcția de președinte nu are cum”. Acesta a mai spus că Iohannis nu trebuie să intre în dezbatere cu Dăncilă pentru că este bărbat.

„Eu nu am voie să votez. Ce să votez, femeie președinte, ce, am luat-o razna cu capul toți? Ne ducem pe miriște? Că face confruntare cu Iohannis, dacă ești bărbat, ce să faci confruntare cu femeie? Ce să te confrunți cu femeie? Ala e bărbat”, a declarat Gigi Becali.

Citeste si:  Daniela Pescaru a demisionat din funcția de secretar de stat la Finanțe. Decizia semnată de Dăncilă

Acesta a mai spus că nu este misogin, ci repetă pasaje din Biblie prin afirmațiile pe care le face.

„Ce idei poate să aibă o femeie în fața lui (Iohannis, n.r.)? Eu spun ce spune Sfânta Scriptură în Biblie, ce spune Hristos și Sfântul Apostol Pavel: Femeia în funcție de președinte nu se poate să fie ea, Nu are cum”, a mai spus Becali.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata