Marea Britanie a pierdut investiția Tesla din cauza Brexit

Director executiv al Tesla, Elon Musk a anunţat că firma s-a hotărât să construiască prima fabrică din Europa în Berlin, după ce a decis că Marea Britanie este o locaţie prea riscantă din cauza Brexit, potrivit Reuters.

Compania a decis să îşi seteze locaţia pentru o nouă fabrică în apropiere de Berlin, oferind un mare impuls pieţei germane.

Viceprimarul Berlinului și totodată, senatorul pentru economie al oraşului, Ramona Pop, a spus că fabrica va genera aproape 7.000 de locuri de muncă în domeniul de producţie şi alte câteva mii pe ramuri de design, software şi cercetare.

Citeste si:  Un nou subprogram pentru bolnavii de leucemie acută, dezvoltat de Ministerul Sănătăţii

„Plasarea unei fabrici atât de mari în Marea Britanie a devenit mult prea riscantă din cauza Brexitului”, a spus Elon Musk.

Votul britanicilor pentru a părăsi UE a afectat investitorii străini, pentru că politica de cooperare economică dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană este încă neclară la 3 ani de la referendum.

„Am luat la cunoştinţă decizia celor de la Tesla şi o vedem ca o recunoaştere a Germaniei drept o locaţie pentru fabricarea de autovehicule”, a declarat ministrul german al Economiei, Peter Altmaier.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata