Profitul operațional al Continental a scăzut cu 20% în trimestrul al treilea

32

Continental AG a anunțat marți că se așteaptă la o scădere a producției de mașini și camioane ușoare cu 6% în acest an față de anul anterior. Compania germană a publicat totodată rezultatele financiare, ce arată o scădere de 20% a profitului operațional în trimestrul trei, transmite Reuters.

După publicarea unor rezultate financiare preliminare în octombrie, Continental a reiterat marți că vânzările consolidate, la nivel de grup, din cel de-al treilea trimestru al anului s-au cifrat la 11,1 miliarde de euro, cu o marjă EBIT ajustată (profit operațional + venituri financiare) de 5,6%.

Citeste si:  Naşterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul

Vânzările la nivelul Automotive Group, divizia care se ocupă cu sisteme de siguranță și șasiu precum și sisteme de interior și tehnologii noi, s-au ridicat la 6,5 miliarde de euro, cu o marjă EBIT ajustată de circa 1,6%.

În octombrie, Continental a anunțat că încetinirea producției auto preconizată pentru următorii cinci ani, în contextul deteriorării pieței în general, a forțat producătorul de componente și echipamente auto să marcheze o pierdere din deprecierea activelor de 2,5 miliarde de euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata