Titlul portofoliului pentru migrație din cadrul Comisiei Europene, schimbat în urma criticilor

Denumirea portofoliului comisarului european pentru migrație a fost modificată ca urmare a criticilor privind conotațiile de extemă dreapta, fiind transformată din „protejarea modului nostru european de viață” în „promovarea modului european de viață”, relatează site-ul postului France 24.

Numele original al portofoliului european privind migrația a stârnit reacții critice legate de conotațiile naționaliste, de extremă dreapta, cu precădere în rândul membrilor Parlamentului European de orientare stânga, care au identificat similarități între acesta și retorica anti-imigrație a unor politicieni.

Modificarea adusă denumirii portofoliului european a fost realizată cu aprobarea viitorului președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Viitorul comisar european pentru migrație, Margaritis Schinas, a evitat, până în prezent, utilizarea vechii denumiri.

Președintele în exercițiu al Executivului european, Jean-Claude Juncker, a apreciat, în septembrie, că titlul ar putea fi schimbat, adăugând că: „Nu îmi place ideea că stilul european de viață se opune migrației”.

Contrar acestei opinii, înlocuitoarea lui Juncker, Ursula von der Leyen, care va prelua președinția Comisiei în decembrie, conform programului, a apărat forma titlului portofoliului, argumentând că acesta respectă limbajul privind toleranța, promovat de tratatele Uniunii Europene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.