BVB: Tranzacţii de numai 19,16 milioane lei, vineri; indicele principal a stagnat

Valoarea tranzacţiilor bursiere derulate vineri s-a cifrat la numai 19,16 milioane de lei (4,02 milioane de euro) pe o piaţă în care indicele principal, BET, a stagnat.

BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,03%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis cu o creştere de 0,13%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a închis pe plus cu 0,14%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o apreciere de 1,05%, iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis în scădere cu 0,22%.

Citeste si:  Salamul de Sibiu, mai aproape de protecţia europeană; producătorii şi-au făcut asociaţie

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 3,36 milioane de lei, urmate de titlurile Fondul Proprietatea (1,57 milioane de lei) şi SIF Oltenia (1,32 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile IAR Braşov, care s-au apreciat cu 11,52%, SIF Hoteluri (+6,52%) şi Şantierul Naval Orşova (+5,88%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Casa de Bucovina – Club de Munte (-9,09%), Electromagnetica (-5,96%) şi Altur (-3,85%).

Citeste si:  RAMADA SRL - notificarea deschiderii procedurii generale a insolvenţei

Sursa foto: realitateafinanciara.net

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata