Meyer, FP: Listarea Aeroporturi București nu este avansată, dar este nevoie de bani pentru extindere

(FILES) This file picture taken on November 30, 2006 at London's Heathrow airport shows a commercial airliner preparing to land. A major transatlantic deal will open up Heathrow airport to airlines across Europe from April 1, 2008. ADRIAN DENNIS/FILES

Procesul de aducere la cota Bursei de Valori București a companiei Aeroporturi București nu este foarte avansată, a precizat vineri Johan Meyer, manager de fond la Fondul Proprietatea. FP are o deținere de 20% la compania națională, pe care PNL a spus în programul de guvernare că vrea să o listeze.

„Să spunem că (procesul de listare) nu este la fel de avansat ca la Hidroelectrica. Înainte trebuie să fie implementată guvernanța corporativă adevărată și (aduși) membri independenți ai boardului precum și un management profesionist. Sunt cerințe cheie. Nu se va întâmpla nicio listare fără această structură de bază”, a spus Meyer.

El a adăugat că societatea națională, operatorul Aeroportului Otopeni, va avea nevoie să acceseze piețele de capital pentru atragerea de fonduri în scopul finanțării construirii noului terminal.

Citeste si:  TRANS-SPEED SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

„Este un proces pe care noi îl vom susține bucuroși și am spus asta public de mai multe ori”, a spus Johan Meyer.

Sursa foto: zf.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner