Iohannis, despre revocarea lui Kovesi prin purtătorul de cuvânt: Așa mi s-a părut potrivit

Președintele Klaus Iohannis a declarat, legat de momentul revocării Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef DNA, prin anunțul făcut de către purtătorul de cuvânt, nu personal, că așa i s-a părut mai potrivit.

“Așa mi s-a părut cel mai potrivit la momentul respectiv”, a dost răspunsul lui Iohannis.

Preşedintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut în 9 iulie 2018 de către purtătorul de cuvânt al președinției, Mădălina Dobrovolschi.

Pe 30 mai 2018, Curtea Constituţională a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA. Curtea a anunţat, în comunicatul ce a urmat, ce trebuie să facă preşedintele pentru a înceta acest conflict. Mai precis, pentru prima dată, a indicat clar o măsură: emiterea decretului de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Citeste si:  Dăncilă: Cred că Iohannis ar trebui să dea tuturor rețeta celor șase case obținute prin meditații
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner