Constanţa: CT Bus, desemnată cea mai performantă companie de transport public din România

CT Bus, cu peste 20 de milioane de pasageri transportaţi în anul 2018 în municipiul Constanţa şi cu un profit de peste 2,5 milioane de euro, a fost desemnată cea mai performantă companie de transport public din România, a informat miercuri, administraţia locală.

“În clasamentul celei mai importante reviste de profil din ţară, compania de transport public din oraşul nostru a depăşit astfel STB Bucureşti, CTP Cluj- Napoca şi CTP Iaşi care s-au situat în anul 2018 pe locurile 7, 14, respectiv 4”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Conform sursei citate, CT Bus este pe primul loc şi în Top Profit România 2019 realizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României, la capitolul transport public urban.

Potrivit directorului CT Bus, Bogdan Niţă, profitul obţinut de companie va fi folosit pentru dezvoltarea transportului public în comun în municipiul Constanţa.

Citeste si:  Popescu: Consumatorul vulnerabil va fi definit până la finele anului 2020

“Să obţinem profit a fost pentru noi un obiectiv pentru că, după cum ştiţi, RATC avea datorii destul de mari. Astăzi, obiectivul acesta s-a schimbat. Vrem să facem performanţă şi să folosim acest profit pentru a dezvolta transportul public în comun din Constanţa. Am primit multe diplome, poate cea mai importantă are legătură cu un clasament efectuat de revista ‘Tranzit’, clasament în cadrul căruia CT BUS a obţinut locul întâi într-un clasament care are legătură cu profitul obţinut de companiile de transport public din România”, a declarat Niţă, citat în comunicat.

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a menţionat că flota CT Bus este formată în prezent din 104 autobuze noi.

“În 2016, RATC avea datorii către bugetul de stat de 5 milioane de euro şi sechestru pe tot. Flota CT BUS are acum 104 autobuze diesel euro6 NOI şi se află în proces de achiziţie pentru 41 de autobuze electrice, 21 de 12 metri şi 20 de 10 metri”, a informat Făgădău.

Citeste si:  Ordonanţă de Urgenţă pentru interzicerea exportului de lemn neprelucrat timp de trei luni

Începând cu 1 noiembrie 2019, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa a devenit CT Bus S.A., prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acţiuni.

“Prin transformarea în societate pe acţiuni se asigură condiţiile pentru o funcţionare eficientă, economică, în concordanţă totală cu prevederile comunitare din domeniul serviciilor de transport public de persoane. CT Bus îşi propune să devină o companie modernă de transport, cu rol determinant în ceea ce priveşte dezvoltarea mobilităţii cetăţenilor municipiului Constanţa şi nu numai. Scopul principal îl constituie realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil şi sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială şi teritorială şi care să asigure o bună calitate a vieţii în municipiul Constanţa”, a precizat Primăria Constanţa.

Sursa foto: ct100.ro

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata