MAI: Societăţile care folosesc substanţe pentru deratizare, verificate după cazul de la Timişoara

6

Societăţile comerciale care deţin sau comercializează substanţe şi produse chimice folosite pentru serviciile de deratizare vor fi verificate, în urma tragediei de la Timişoara, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„În ceea ce priveşte situaţia tragică înregistrată zilele trecute la Timişoara, ministrul Ion Marcel Vela a dat dispoziţie să se verifice toate societăţile comerciale care deţin sau comercializează substanţe şi produse chimice folosite pentru serviciile de deratizare”, a spus Dajbog, într-o declaraţie al sediul MAI.

Poliţia Timiş a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul deratizării dintr-un bloc din Timişoara, în urma căreia doi copii şi o femeie au murit, iar alte 28 de persoane sunt internate în spitale.

Citeste si:  ARIAL STIL SRL - notificare privind deschiderea procedurii generale a insolvenţei

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a anunţat, marţi, că patronul firmei care a efectuat deratizarea în blocul de pe strada Mioriţei este cercetat şi pentru trafic de produse sau substanţe toxice după ce procurorii au stabilit că acesta a folosit un insecticid care are în compoziţie fosfură de aluminiu.

Sursa foto: adevarul.ro

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata