Exporturile germane în SUA au crescut cu 7,6% în T3, în ciuda tensiunilor comerciale globale

Exporturile în creștere ale Germaniei în SUA au ajutat cea mai mare economie a Europei să evite o recesiune în trimestrul al treilea, potrivit datelor oficiale publicate joi, relatează Reuters.

Astfel, conform datelor Oficiului Federal de Statistică, cererea americanilor pentru bunurile germane rămâne puternică, în ciuda amenințărilor președintelui Donald Trump de mărirea tarifelor asupra importurilor de mașini europene.

Economia germană, bazată pe exporturi, a evitat să intre în recesiune în trimestrul al treilea al acestui an, deoarece consumatorii, cheltuielile de stat și construcțiile au dus la o expansiune trimestrială de 0,1%. De asemenea, exporturile au evoluat mai bine decât în ultimele trei luni, transmite sursa precizată.

Citeste si:  UE va investiga cei 30 de miliarde de dolari a lui Aon, din acordul Willis Towers

Exporturile au crescut, în trimestrul al treielea, cu 1,7% față de anul trecut, după o scădere de 1,3% în T2 al anului curent. Potrivit datelor oficiale, SUA și Franța au rămas cei doi mari clienți ai Germaniei.

Totodată, exporturile germane în SUA au crescut, în T3, cu 7,6% față de anul trecut, după o majorare de 5,3% în ultimele trei luni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner