Raport: Vălean poate îndeplini sarcinile încredinţate comisarului UE pentru Transporturi

Adina Vălean a răspuns “satisfăcător” la întrebările adresate la audierile parlamentare şi poate îndeplini sarcinile de comisar european pentru Transporturi, arată raportul de evaluare prezentat de Parlamentul Uniunii Europene.

“Comisia pentru Transporturi şi Turism, în conformitate cu Regula 125 a Regulamentului procedural al Parlamentului European, a efectuat pe 14 noiembrie audierea Adinei-Ioana Vălean, comisar-desemnat, care, având un rezultat pozitiv al procedurii de nominalizare, va fi responsabilă de Transporturi. Pe 13 noiembrie 2019, Comisia pentru Transporturi şi Turism, în conformitate cu Regula 125 a Regulamentului procedural şi cu Articolul 2 al Anexei VII, a primit o scrisoare a Comisiei pentru Afaceri Juridice referitoare la verificarea declaraţiei de interese financiare a Adinei-Ioana Vălean. Înaintea audierii, Parlamentul i-a trimis comisarului-desemnat o listă de întrebări scrise. Comisia a notat că Adina-Ioana Vălean a răspuns satisfăcător la acele întrebări”, afirmă, în raportul de evaluare, Karima Delli, preşedintele Comisiei PE pentru Transporturi şi Turism.

Citeste si:  Grecia a ajuns la un acord cu UE şi FMI

Printre ideile expuse la audieri, Adina-Ioana Vălean a asumat angajamente în favoarea reducerii treptate şi eliminării emisiilor de dioxid de carbon din economia europeană până în anul 2050, privind construirea unei infrastructuri de alimentare cu combustibili alternativi, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi egalităţii de gen, în sensul dezvoltării unui Sistem Inteligent al Transporturilor şi diminuării numărului victimelor accidentelor rutiere.

“În conformitate cu Regula 125 a Regulamentului procedural şi cu Articolul 4 al Anexei VII, coordonatorii pentru Transporturi reprezentând o majoritate de două-treimi în cadrul Comisiei au aprobat că Adina-Ioana Vălean, comisar-desemnat, este calificată atât pentru a fi membră a Colegiului comisarilor, cât şi pentru îndeplinirea sarcinilor încredinţate”, precizează Karima Delli.

Citeste si:  Janos Martonyi: Relaţia ungaro-română nu a fost de multă vreme aşa de bună
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner