USR: E nepermis cum ambasada Rusiei distorsionează istoria și denigrează România

Reprezentanții USR au transmis că este inacceptabil felul în care ambasada Rusiei la București dezinformează, distorsionează istoria și denigrează România. Membri partidului condus de Dan Barna mai prezicează că atacurile ambasadei vizează și structurile și valorile europene și euro-atlantice.

„Observăm cu îngrijorare faptul că Ambasada Federației Ruse este preocupată în continuare să dezinformeze și este nepermis de mult preocupată cu distorsionarea istoriei și denigrarea României și a românilor, inclusiv prin atacuri la simboluri ale istoriei noastre și insinuări pe care le considerăm deosebit de grave”, arată USR, într-un comunicat de presă remis, marți, MEDIAFAX.

Sursa citată a adăugat că adevărul istoric nu poate fi manipulat.

Citeste si:  Lotul "Păvăleanu", trimis în judecată pentru evaziune de 35 milioane euro, rămâne sub control judiciar

„Ne opunem cât se poate de ferm acestei campanii de dezinformare și atacuri mediatice îndreptate în mod evident împotriva istoriei României și a structurilor și valorilor europene și euro-atlantice. Adevarul istoric nu poate fi manipulat fără consecințe sub acoperirea pe care o oferă statutul de membru al corpului diplomatic”, a conchis sursa menționată.

Ambasadorul Rusiei în România Valeri Kuzmin a fost convocat, marți, la Ministerul Afacerilor Externe pentru a da explicații cu privire la o postare jignitoare la adresa Casei Regale, informează MAE.

Convocarea diplomatului rus vine după ce, într-o postare pe Facebook din 22 noiembrie pe pagina de Facebook a ambasadei Rusiei la București, principesa Margareta este numită „doamna Margareta”, fiind acuzată de răspândirea unor informații false.

Citeste si:  Barack Obama şi Dmitri Medvedev au semnat tratatul START

Sursa foto: digi24.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata