Alinei Bica a fost dată în urmărire. Fotografia fostei șefe DIICOT, pe site-ul Poliției Române

6

Poliția Română a dat-o în urmărire pe fosta șefă DIICOT Alina Bica, după ce instanța supremă i-a respins apelul, aceasta rămânând cu pedeapsa 4 ani de închisoare cu executare. Fotografia și detaliile despre Alina Bica au fost publicate pe site-ul Poliției.

Poliția Română a publicat, miercuri, fotografia Alinei Bica, aceasta fiind dată în urmărire, după ce instanța supremă i-a respins apelul.

Fosta șefă DIICOT a rămas cu pedeapsa 4 ani de închisoare cu executare.

Fotografia și detaliile despre Alina Bica au fost publicate pe site-ul Poliției.

Citeste si:  Bica a grăbit clasarea dosarului lui Simu, pretextul fiind un control al Inspecţiei Judiciare

La motivul urmăririi sale, polițiștii au scris că aceasta are un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Alina Bica este acuzată de săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului și a fost condamnată la 4 ani de închisoare. Bica se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executarea pedepsei închisorii.

Magistrații instanței supreme au respins, miercuri, apelul formulat de fosta șefă DIICOT Alina Bica împotriva condamnării de 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Decizia este definitivă și vine după ce procesul acesteia s-a rejudecat.

Citeste si:  Doi dintre "băieţii deştepţi" au pierdut irevocabil litigiile cu Hidroelectrica

Alina Bica a fost eliberată din penitenciarul din Costa Rica în luna decembrie 2018, după ce a formulat contestație față de formarea completurilor de 5 judecători. Instanța supremă a decis, la acea vreme, suspendarea executării pedepsei de 4 ani de închisoare până la soluționarea dosarului (rejudecat).

În cauză, Alina Bica a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului, după ce i-a ridicat sechestrul asigurator asupra acţiunilor lui Adriean Videanu. Sechestrul asupra acţiunilor fusese dispus în dosarul Romgaz-Interagro.

În privința revenirii în țară a Alinei Bica, potrivit Elenei Udrea, fosta șefă DIICOT nu se mai intoarce: „Din câte știu eu, Alina Bica nu mai calcă în România. Nu mai vine în România”.

Citeste si:  DNA: Bica i-a pus pe procurori să încheie un proces-verbal că vor proceda cum le-a cerut în cazul Tender

De altfel, fostul avocat al Alinei Bica, Laura Vicol, a anunțat, în luna iulie 2019, că fosta sa clientă nu se va întoarce în România și că urmează să solicite azil politic în altă țară, nu în Costa Rica.

Sursa foto: gandul.info

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata