Ciucă, despre numirea noului șef SMAp: Misiunile în teatrele de operații i-au desăvârșit profilul de comandant

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, îl felicită pe generalul-locotenent Daniel Petrescu pentru preluarea mandatului de şef al Statului Major al Apărării şi subliniază că misiunile în teatrele de operaţii din Angola, Albania, Irak şi Afganistan, dar şi cele în cadrul structurilor de comandă NATO sau de reprezentare naţională i-au desăvârşit acestuia „profilul de comandant şi, în acelaşi timp, i-au şlefuit abilităţile diplomatice”.

„Felicitări generalului-locotenent Daniel Petrescu pentru avizarea de către CSAT în funcţia de şef al Statului Major al Apărării! L-am propus pe generalul-locotenent Daniel Petrescu pentru funcţia de şef al Statului Major al Apărării, iar astăzi, în şedinţa CSAT, a fost avizat pentru numirea pe funcţie. Daniel Petrescu este un ofiţer cu o pregătire şi experienţă de excepţie, fiind absolvent de liceu militar, academie militară, al cursului de comandă şi stat major din Marea Britanie şi Colegiul Naţional de Război al SUA. Misiunile în teatrele de operaţii din Angola, Albania, Irak şi Afganistan, alături de camarazii şi subordonaţii săi, dar şi cele în cadrul structurilor de comandă NATO sau de reprezentare naţională i-au desăvârşit profilul de comandant şi, în acelaşi timp, i-au şlefuit abilităţile diplomatice”, a scris ministrul Apărării, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:  O treime dintre români au încredere în bănci şi mai puţin de jumătate se declară bine informaţi în domeniu

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat, miercuri, numirea general-locotenentului Daniel Petrescu ca şef al Statului Major al Apărării.

„Am avut astăzi pe ordinea de zi avizarea numirii noului şef al Armatei în persoana domnului general-locotenent Petrescu, un militar cunoscut, respectat, eminent, care a fost avizat favorabil pentru poziţia de şef al Armatei Române”, a spus preşedintele Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Pe 28 octombrie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului Nicolae Ciucă, care ocupa funcţia de şef al Statului Major al Apărării. General-locotenentul Daniel Petrescu a fost locţiitorul şefului SMAp.

Citeste si:  Antonescu: Cred că Mircea Diaconu nu procedează corect faţă de PNL
Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata