Legea privind fondurile alternative de investiții a fost adoptată de Camera Deputaților

Reunirea Senatul si Camera Deputatilor in sedinta comuna, pentru pronuntarea asupra programului de guvernare.

Legea privind fondurile alternative de investiții a fost adoptată miercuri de Camera Deputaților, care a fost decizional. Actul normativ urmează să fie trimis spre promulgare la președintele Iohannis.

Proiectul de act normativ prevede, printre altele, eliminarea pragului legal de deținere de 5% la cele cinci societăți de investiții financiare (SIF) ce activează în piața de capital din România. Piața a reacționat la vestea eliminării pragului, titlurile SIF tranzacționate la BVB urcând cu valori între 2% și 4,3% la puțin timp înaintea închiderii tranzacționării.

Leonardo Badea, actual viceguvernator al Băncii Naționale a României și fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, este încrezător că noua lege a fondurilor de investiții alternative (FIA), aflată în dezbatere în Parlament, va reprezenta un nou început pentru piața de capital.

Citeste si:  PDG al SIF Moldova, Costel Ceocea: Nu înţeleg sintagma "alianţa SIF-urilor"

„Pragul de 5% există doar în România, el nu există în alte țări. Noua lege FIA aduce o experiență europeană și o legislație europeană care, de altfel, deși nu este o lege de implementare a unei legi europene, este o lege care ne pune pe harta europeană cu foarte multe dintre reglementările pe care noi le prezentăm acolo”, spunea Badea la seminarul EU-COFILE 2019 organizat de către BNR, Asociația Română a Băncilor (ARB) și Alpha Bank România în perioada 30 septembrie – 1 noiembrie.

Pragul la SIF-uri urmează să fie ridicat la șase luni distanță de la publicarea legii în Monitorul Oficial.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner