Vrancea: Direcţia Silvică oferă brazi de Crăciun la numai 30 de lei, dar cererea este de la an la an mai mică

79

Direcţia Silvică Vrancea oferă şi în acest an câteva sute de pomi de Crăciun la preţul de numai 30 de lei, dar reprezentanţii instituţiei spun că cererea este din ce în ce mai mică, din cauza concurenţei brazilor din import sau a celor artificiali.

„Cererea de pomi de Crăciun a scăzut dramatic în ultimii ani şi de aceea mai tăiem foarte puţini. Anul trecut am tăiat de exemplu până într-o sută de bucăţi pentru populaţie, în timp ce acum zece ani vindem nouă, zece mii de brazi. Unul dintre motive ar fi acela al pomilor de Crăciun care vin din import, şi care sunt preferaţi de populaţie pentru faptul că au coroana mai simetrică. De asemenea, unii se îndreaptă şi spre brazii artificiali, în ideea că astfel nu se mai taie copacii din pădure. Dar pentru fabricarea brazilor artificiali se consumă resurse care nu sunt reciclabile şi sunt greu degradabile”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Vrancea, Titi Olteanu.

Citeste si:  Peste 40% dintre români au datorii neplătite; 29% au făcut o achiziţie importantă în 2014

Anul acesta, instituţia pune la dispoziţia populaţiei şi a agenţilor comerciali un număr de 800 de brazi de Crăciun, la un preţ de cel mult 30 de lei. Brazii pot fi ridicaţi de populaţie direct de la ocoalele silvice din Mera şi Soveja, precum şi de la Ocolul Silvic Focşani, în baza unei cereri prealabile şi a unui cost suplimentar pentru transport. Brazii pot fi solicitaţi începând cu 2 decembrie şi până cel târziu 20 decembrie.

Pentru agenţii comerciali care doresc să achiziţioneze brazi de Crăciun, Direcţia Silvică va organiza o licitaţie cu strigare pe 2 decembrie.

Citeste si:  "Aferim!" de Radu Jude, în cinematografele româneşti din 13 martie

Reprezentanţii instituţiei spun că brazii provin din regenerări naturale şi din culturile specializate şi vor fi tăiaţi doar după ce aceştia sunt vânduţi.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata