Guvernul aprobă, joi, măsurile pentru organizarea și desfășurarea paradei militare de pe 1 decembrie

Executivul aprobă în ședința de joi, printr-un proiect de hotărâre, măsurile necesare destinate organizării, desfăşurării şi finanţării paradei militare naţionale din data de 1 Decembrie, a anunțat premierul Ludovic Orban.

„Avem pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri destinate organizării, desfăşurării şi finanţării, în anul 2019, a paradei militare naţionale prilejuite de data de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României”, a spus Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Peste 50 de aeronave sunt așteptate să evolueze la parada militară de Ziua Națională a României, dar asta depinde de condițiile meteorologice din data de 1 Decembrie, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Citeste si:  Eugen Teodorovici anunță alocarea a 1,4 miliarde de lei pentru comunitățile locale

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Administrația Națională a Penitenciarelor, dintre care 500 militari din 21 de țări aliate sau partenere, și aproximativ 200 de mijloace tehnice vor participa duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

De asemenea, detașamentele de militari străini vor fi din Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Croația, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia, Ucraina și SUA.

Citeste si:  Începe licitaţia pentru autostrada Iaşi - Târgu Mureş
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close