Autonom a listat la BVB o emisiune de obligaţiuni de 20 de milioane de euro

Prima emisiune de obligaţiuni corporative a Autonom Services, cel mai important jucător independent de pe pieţele de leasing operaţional şi rent-a-car din România, a fost admisă la tranzacţionare începând cu data de 4 decembrie, pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti.

Obligaţiunile au o valoare totală de 20 de milioane de euro, iar emisiunea a fost suprasubscrisă, în rândul celor interesaţi fiind Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), fonduri de investiţii, bănci, societăţi de asigurări, precum şi persoane fizice, potrivit lui Marius Ştefan, co-acţionar şi fondator al grupului Autonom.

“Succesul Autonom se bazează pe mulţimea clienţilor şi pe evoluţia constantă a angajaţilor noştri. Profitabilitatea, creşterea afacerilor şi stabilitatea financiară sunt rezultate fireşti ale respectării acestor două valori-cheie”, a spus Ştefan, într-o conferinţă organizată la debutul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, de la BVB.

Citeste si:  BULETINUL INSOLVENŢEI - 09 aprilie 2010 (2758)

BERD a investit 4,5 milioane de euro în aceste obligaţiuni, Autonom fiind singura companie din România selectată de bancă în cadrul programului Blue Ribbon.

“Colaborarea dintre BERD şi Autonom datează din 2015, când am oferit servicii de consultanţă către ceea ce era la acel moment o companie mult mai mică, dar ambiţioasă, de închirieri de maşini. Cu suport din partea BERD, Autonom s-a extins in Ungaria şi Serbia. Doi ani mai târziu, încurajată de creşterea companiei şi transformarea acesteia într-un furnizor de mobilitate de top, BERD a furnizat o facilitate de credit de 5 milioane de euro”, a spus, la rândul său, Mihaela Mihailescu, senior banker în cadrul BERD.

Citeste si:  Au fost eliminate restricțiile referitoare la salarizarea minimă a muncitorilor străini

Autonom este o companie cu capital 100% românească, pornită în 2006 în Piatra Neamţ. Are 382 de angajaţi şi 44 de agenţii în 33 de oraşe din România, Ungaria şi Serbia.

Compania deţine un parc auto de 8.979 de autovehicule.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata