Construcţiile a crescut cu 27,7%

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 27,7% în primele 10 luni ale anului, faţă de perioada similară a anului trecut, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 22,9%, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică, remis, luni, AGERPRES.

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri ale volumului de lucrări de construcţii astfel: clădirile nerezidenţiale cu 40%, clădirile rezidenţiale cu 31% şi la lucrările de construcţii inginereşti cu 19,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 22,9%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de construcţii noi cu 29,0%, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 16,4% şi al lucrărilor de reparaţii capitale cu 1,1%.

Citeste si:  Primul oraș din Romania în care vor circula autobuze electrice

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidenţiază creşterea volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale cu 35,5%, clădirile rezidenţiale cu 29,9% şi la construcţiile inginereşti cu 13,9%.

În octombrie 2019, comparativ cu octombrie 2018, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 24,4%.

Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+46,9%), lucrările de construcţii noi (+21,1%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+0,1%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădiri nerezidenţiale cu 51,6%, clădiri rezidenţiale cu 20,5% şi la construcţii inginereşti cu 12,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 30,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+39,7%), lucrările de construcţii noi (+24,2%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+2,1%).

Citeste si:  Programul prima casă 2018 a fost lansat

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică un avans ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădirile nerezidenţiale (+51,3%), clădirile rezidenţiale (+24,0% ) şi la construcţiile inginereşti (+16,7%).

Totodată, în luna octombrie 2019 faţă de luna precedentă, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 1,3%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+17,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+6,3%). Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 2,5%.

Citeste si:  McDonald's și Greggs ajută la creșterea comenzilor Just Eat cu 40%

Pe obiecte de construcţii, seria brută indică o creştere a volumului clădirilor nerezidenţiale cu 19,9%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 7,4%, respectiv cu 0,1%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a scăzut cu 3,3%. Scăderi s-au înregistrat în ceea ce priveşte lucrările de construcţii noi şi lucrările de întreţinere şi reparaţii
curente (-5,3% fiecare) şi la lucrările de reparaţii capitale (-0,2%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică o scădere a volumului lucrărilor de construcţii la lucrările de construcţii inginereşti cu 12,1% şi la clădirile rezidenţiale cu 6,9%.

Volumul lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale a crescut cu 18,8%.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close