BNR lansează în circulație o monedă din aur cu tema 90 de ani de la publicarea romanului interbelic Craii de Curtea-Veche

Banca Naţională a României lansează în circulaţie, de luni, o monedă din aur dedicată împlinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic Craii de Curtea-Veche, conform unui comunicat al BNR.

Aversul monedei redă o compoziţie reprezentând Bucureştiul în perioada când se desfăşoară acţiunea romanului Craii de Curtea-Veche, inscripţia în arc de cerc ‘ROMANIA’, stema României, anul de emisiune ‘2019’ şi valoarea nominală ‘100 LEI’.

Reversul prezintă portretul şi numele scriitorului Mateiu Ion Caragiale, inscripţia circulară ‘CRAII DE CURTEA-VECHE’ şi anul primei publicări a romanului ‘1929’.

Citeste si:  Iaşi: Miron Cozma nu a fost lăsat să participe la manifestările dedicate Unirii

Monedele din aur vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru această emisiune este de 250 monede din aur. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 1.945,00 lei.

Monedele din aur dedicate împlinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic Craii de Curtea-Veche au putere circulatorie pe teritoriul României.

Citeste si:  Vreau să nu mai trăiesc într-o ţară bogată în care toate produsele se importă din alte ţări, spune premierul Pona

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur dedicate împlinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic Craii de Curtea-Veche se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata