S-a comis o eroare în ceea ce priveşte cantitatea de lemn care a fost delapidată de la Ocolul Silvic Dealu Negru

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Adrian Briciu, spune că s-a comis o eroare în ceea ce priveşte cantitatea de lemn care a fost delapidată de la Ocolul Silvic Dealu Negru, în rechizitoriu apărând 13.564 de metri cubi de material lemnos, în timp ce, în realitate, este vorba despre 13,564 metri cubi.

„Este cu virgulă acolo, nu sunt 13.000 de metri cubi. E o eroare, s-a copiat din rechizitoriu, în rechizitoriu apărea aşa, în rechizitoriul întocmit de procuror”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Adrian Briciu.

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Dealu Negru a fost trimis în judecată de către procurorii bistriţeni pentru delapidarea a peste 13,5 metri cubi de material lemnos din gestiune, pe care ulterior i-a vândut altor trei persoane, întocmind şi acte false în acest sens, potrivit raportului de activitate pe luna decembrie 2019, făcut public de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Citeste si:  Partenerul european al Coca-Cola pune în joc 6,6 miliarde de dolari pentru îmbuteliatorul din Australia

Pădurarul este acuzat de delapidare şi fals intelectual, după ce, în luna octombrie a anului 2018, şi-a însuşit fără drept din gestiunea sa cantitatea respectivă de material lemnos, pe care a remis-o celorlalţi trei inculpaţi în schimbul unor sume de bani, împreună cu documente întocmite în fals.

Falsele avize de însoţire a materialului lemnos au fost prezentate ulterior de către cei trei inculpaţi organelor de poliţie, atunci când transporturile de lemn au fost controlate.

Cei trei bărbaţi la care au ajuns lemnele însuşite ilegal au fost trimişi în judecată pentru uz de fals şi complicitate la delapidare.

Ocolul Silvic Dealu Negru gestionează fond forestier din cadrul Munţilor Călimani.

Citeste si:  Autismul şi vaccinurile
Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner