Operaţiunile locale ale fabricii de sodă de la Râmnicu Vâlcea

501

Compania CIECH Soda România a decis prelungirea termenului pentru luarea unei decizii definitive privind operaţiunile locale ale fabricii de sodă de la Râmnicu Vâlcea, informează un comunicat.

„Compania a decis să prelungească termenul pentru luarea unei decizii finale privind operaţiunile sale locale. CIECH va aştepta câteva săptămâni în plus, lansând totodată un apel pentru a dezvolta împreună cu autorităţile o soluţie durabilă pentru fabrica de sodă”, se menţionează în comunicatul transmis de CIECH Soda România.

Potrivit sursei citate, firma este gata să-şi înceapă operaţiunile dacă soluţiile pentru alimentarea cu abur vor deveni realitate.

Citeste si:  Antonescu: Există suficiente semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură

„Compania continuă să facă toate demersurile pentru revenirea la normalitate pe platforma chimică, iar momentan îşi va menţine echipa, pentru a putea relua producţia dacă va fi asigurată alimentarea cu abur în perioada următoare”, dau asigurări reprezentanţii CIECH Soda România.

Ca urmare a discuţiilor din noiembrie cu reprezentanţii noului Guvern, compania încă aşteaptă o decizie din partea Executivului, motiv pentru care a decis să menţină producţia în modul stand-by şi în săptămânile următoare.

„Reprezentanţii CIECH şi echipa locală CIECH Soda România au avut numeroase acţiuni, au trimis zeci de scrisori şi memorandumuri, pentru a găsi o soluţie la impasul de pe platforma chimică din Vâlcea. Compania şi-a oferit inclusiv sprijinul pentru cel mai important proiect local din ultimii 13 ani – o nouă centrală electro-termică în cogenerare (CHP), comună, în beneficiul tuturor partenerilor locali. CIECH Soda România a fost singurul jucător local care a făcut paşi concreţi pentru realizarea acestui plan, astfel că a lansat o propunere autorităţilor locale şi partenerilor în acest sens”, se mai spune în comunicat.

Citeste si:  Legislația referitoare la muncitorii străini a fost schimbată

Singura fabrică de sodă din România se află în stand-by începând cu 18 septembrie 2019, după ce preţul aburului industrial solicitat de CET Govora la ultima sa ofertă, din septembrie 2019, a fost cu peste 75% mai mare decât în contractul anterior, precizează CIECH Soda România, susţinând că oferta este cu mult peste posibilitatea sa de a acoperi aceste costuri.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata