Fenomenele meteo extreme au afectat aproape 100.000 de hectare de păduri de stat

Circa 748.000 metri cubi de arbori doborâţi din cauza fenomenele meteo extreme, de la începutul acestei luni, care au afectat în total 98.000 de hectare păduri de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva.

Pe o suprafaţă de 1.058 de hectare s-au înregistrat doborâturi în masă, volumul estimat al pagubelor fiind de circa 290.000 metri cubi, conform unui comunicat al Romsilva.

Cele mai mari doborâturi au fost înregistrate în pădurile de stat administrate de Direcţia Silvică Mureş, cu un volum de 208.000 metri cubi şi o suprafaţă de 12.590 hectare, urmată de Direcţia Silvică Argeş, cu un volum al doborâturilor de vânt de 152.000 metri cubi şi o suprafaţă de 4.057 hectare, şi Direcţia Silvică Prahova, cu pagube de 145.000 metri cubi şi 10.165 hectare afectate de fenomenele meteorologice înregistrate începând cu 4 februarie.

Citeste si:  Irimescu: Tinerii fermieri români vor beneficia de 39.8 milioane de euro anual ca plată directă suplimentară, după 2020

Pagube însemnate în pădurile de stat au fost înregistrate şi pe rază direcţiilor silvice Bacău, Covasna, Harghita, Maramureş, Neamţ şi Suceava.

Dar și în pădurile aflate în alte forme de proprietate şi administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva s-au înregistrat, în total, doborâturi de vânt pe 19.524 hectare, cu un volum total al arborilor doborâţi de 253.000 metri cubi.

„În prezent se desfăşoară lucrările de întocmire a documentelor tehnice în vederea exploatării cu prioritate a arborilor doborâţi, pentru a asigura condiţiile că suprafeţele afectate să fie reîmpădurite într-o perioadă de maxim doi ani”, precizează reprezentanţii regiei.

Citeste si:  Cum sa construiesti un solar ieftin din țevi de plastic

RNP Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional, şi asigură servicii silvice pentru circa 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close