Finanţele au atras, 25 de milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, marţi, 25 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 775 de milioane de lei, la o dobândă de 3,14% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 29 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 105 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 25 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna februarie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Citeste si:  Cum se fură bani în multinaţionale. Ce păţesc angajaţii vinovaţi

Suma este aceeaşi cu cea programată pentru luna ianuarie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner