7 motive să studiezi în Iași

Medicină, arte, drept, științe agricole sau administrarea afacerilor – acestea sunt doar câteva dintre domeniile pe care le oferă capitala Moldovei tinerilor care aleg să-și construiască aici o fundație solidă pentru viitorul lor. Denumit orașul marilor idei, Iașiul este al doilea din țară ca număr de studenți, după capitală. Totodată, acesta atrage anual și foarte mulți tineri străini care aleg să își urmeze studiile în această zonă datorită diverselor facilități de învățământ superior, potențialului ridicat al regiunii, oportunităților financiare și economice. Reper important în educație, orașul oferă numeroase beneficii elevilor care vor să învețe la universități de prestigiu apreciate la nivel internațional. Iată câteva motive care te vor convinge să studiezi în Iași:

1. Ai la dispoziție multiple instituții de învățământ

În Iași se află prima universitate din România înființată în anul 1860 de către Alexandru Ioan Cuza. Instituția poartă numele principelui și dispune de 15 facultăți, cu peste 40.000 de studenți. Tot aici se află și Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, cea care continuă prima școală superioară de inginerie din țară, dar și Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa, Universitatea de Arte George Enescu, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Ion Ionescu de la Brad și Universitatea privată Petre Andrei. Tinerii care aleg Iașul pot studia aici biologie, chimie, economie și administrarea afacerilor, fizică, geografie și geologie, teologie, psihologie, științe politice, matematică, istorie, inginerie sau arhitectură. Profilul educațional este deosebit de vast și satisface aspirațiile fiecărui tânăr în parte.  

2. Poți locui în cel mai mare campus studențesc din sud-estul Europei

Deoarece este un important centru universitar, Iașiul oferă viitorilor studenți foarte multe locuri de cazare. Totuși, centrul vieții studențești ieșene este în “Tudor Vladimirescu”, cel mai mare campus universitar din partea de sud-est a Europei. Acesta are o suprafață de aproape 14 hectare și găzduiește 21 de cămine. Dată fiind faima acestei zone, livrările acasă în Iași sunt la îndemâna studenților care pot comanda mâncăruri de la cele mai bune restaurante din oraș.

3. Beneficiezi de burse în străinătate

În cadrul instituțiilor universitare din capitala Moldovei studenții au posibilitatea de a beneficia de burse în străinătate, pentru studii sau practică în instituții partenere de prestigiu  din Europa ori din alte zone ale lumii. Acesta este cel mai plăcut și instructiv mod de a face cunoștință cu alte culturi, mai ales că programele în afara țării oferă oportunități extraordinare și pentru viitor.

4. Ai parte de experiențe inedite și practici de specialitate

Citeste si:  Investiția în imobiliare, un trend ce se menține

Iașiul este unul dintre orașele renumite în ceea ce privește formarea profesională și personală a tinerilor pe parcursul anilor de studiu. Instituțiile universitare le oferă șansa studenților de a urma practici de specialitate și aplicații de teren, multe dintre centrele educaționale având încheiate parteneriate cu firme din regiunea Moldovei.

5. Poți urma programe de studii în diferite limbi străine

Un alt beneficiu pe care îl oferă tinerilor orașul de pe șapte coline este acela de a studia în limba franceză sau în engleză. Totodată, există posibilitatea ca în cadrul centrelor de limbi moderne să poată fi aprofundate și diferite limbi străine cum ar fi spaniola, germana, portugheza, araba, rusa ori italiana, lucru deosebit de util pentru dezvoltarea deprinderilor lingvistice ale cursanților.

6. Cea mai veche bibliotecă universitară este în Iași

Cu un fond de carte ce se apropie de trei milioane de exemplare, dintre care unele foarte rare, Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu le oferă studenților șansa de a descoperi documente sau manuscrise păstrate ca niște adevărate comori pe rafturile celei mai vechi instituții de acest fel din țară. Un lucru inedit îl reprezintă faptul că, în interiorul bibliotecii, cărțile solicitate de către cititori sunt aduse în sala de lectură cu un lift special care funcționează încă din secolul trecut.

7. Posibilitățile de angajare sunt foarte diversificate

Iașiul este cel mai atrăgător oraș de provincie pentru unii dintre cei mai mari jucători din economie. Forța de muncă bine pregătită, dezvoltarea noilor industrii, proximitatea instituțiilor de învățământ superior și de cercetare fundamentală au atras centrele regionale de operațiuni. În Iași se găsesc companii mari precum Xerox, Amazon, Endava, Ness sau SCC, astfel că tinerii care aleg să studieze în capitala Moldovei își pot găsi foarte ușor un job în cadrul diferitelor companii multinaționale.

 

Citeste si:  Cum scapi de buruienile din grădină? 4 metode eficiente pentru o grădină perfectă

Orașul lui Eminescu, așa cum mai este cunoscut Iașiul, a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimii ani astfel că în prezent oferă tinerilor oportunități numeroase în ceea ce privește oferta educațională, culturală sau economică. Municipiul se află pe locul doi în țară în ceea ce privește numărul de locuitori și înregistrează creșteri constante an de an datorită avantajelor pe care le oferă, fiind un important centru economic și industrial al țării.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata