Weinstein a fost transferat din spital în închisoare în aşteptarea condamnării

Fostul producător de film american Harvey Weinstein, găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală, a părăsit joi spitalul în care a fost internat pe 24 februarie, în aceeaşi zi în care juriul a pronunţat la New York verdictul împotriva sa, şi a fost dus într-o închisoare municipală în aşteptarea sentinţei la 11 martie, informează EFE.

Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a fost transferat de la spitalul Bellevue la închisoarea Rikers, unul dintre cele mai mari şi mai periculoase complexe penitenciare din Statele Unite, după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale cardiace miercuri seara.

Citeste si:  Autorităţile pariziene retrag definitiv lacătele dragostei de pe celebrul Pont des Arts

După ce a fost găsit vinovat de agresiune sexuală în gradul I şi viol de gradul al treilea, infracţiuni pentru care riscă minim 5 şi maxim 29 de ani de închisoare, Weinstein a fost luat în custodia poliţiei în faţa instanţei supreme de stat din New York, dar nu a fost dus la Rikers pentru că a suferit palpitaţii cardiace.

În schimb, autorităţile l-au dus la Bellevue, unde a rămas sub supraveghere strictă, care va continua şi în închisoare, deoarece autorităţile penitenciare doresc să împiedice repetarea cazului milionarului Jeffrey Epstein, potrivit presei locale.

Citeste si:  Angela Merkel şi George Bush, onoraţi cu cea mai înaltă distincţie civilă a SUA

Epstein, acuzat de trafic sexual cu minore, a fost găsit mort în august anul trecut în celula sa, într-o închisoare federală din New York, unde aştepta să fie judecat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata