Se recuperează o parte din pierderi pe fondul creşterii preţului petrolului

3

După ce creşterea pretului petrilului, după ce luni cotaţiile au înregistrat o scădere de aproape 25%şi speranţele privind noi măsuri de stimulare au mai redus o parte din îngrijorările referitoare la impactul epidemiei de coronavirus asupra economiei, principalele burse europene au recuperat marţi o parte din pierderile semnificative înregistrate în şedinţa precedentă,  transmite Reuters.

Indicele pan-European STOXX 600 înregistra marţi la ora 8:08 GMT o creştere de 1,6%, care este însă departe de a compensa prăbuşirea de 7% înregistrată luni.

Indicele pentru companiile europene din sectorul petrolier consemnează o creştere de 3,6%, în condiţiile în care preţul petrolului a înregistrat o revenire de 5% după cea mai mare scădere procentuală înregistrată într-o singură zi de preţul petrolului după data de 17 ianuarie 1991, când a izbucnit primul război din Golf.

Citeste si:  Preţul petrolului a crescut cu 4%

Indicele FTSE 100 al Bursei de la Londra a deschis şedinţa în creştere cu 1,8% până la 6.073,61 puncte. Indicele DAX al Bursei de la Frankfurt a deschis şedinţa de marţi în creştere cu 1,14% până la 10.746,38 puncte, după ce luni acelaşi indice a înregistrat cea mai mare scădere procentuală de după atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Indicele CAC 40 al Bursei de la Paris afişa o creştere de 1,7% până la 4.787,17 puncte iar la Milano indicele FTSE MIB era în creştere cu 1% până la 18.65,21 puncte, după ce luni a suferit o cădere de peste 11%.

Citeste si:  La 42 de minute de la debut se înregistrau tranzacţii de peste 7,51 milioane de lei

După cea mai mare prăbuşire din ultimii 29 de ani, pe fondul speranţelor că guvernele vor adopta noi măsuri de stimulare a economiei, cotaţia barilului de petrol a crescut marţi cu peste 5%. Preşedintele Donald Trump a promis luni că va adopta măsuri „de amploare” pentru susţinerea economiei americane, iar guvernul japonez a anunţat că intenţionează să cheltuie peste patru miliarde de dolari pentru a contracara efectele epidemiei de coronavirus.

După ce luni cotaţiile au înregistrat o scădere de aproape 25%, in jurul orei 7:38 GMT, cotaţia futures a barilului de petrol Brent a crescut cu 1,76 dolari, sau 5,1%, până la 36,12 dolari în timp ce cotaţia futures a barilului de petrol West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,65 dolari, sau 5,3%, până la 32,78 dolari.

Citeste si:  Cum a zguduit un broker preţul petrolului din cauza unei beţii
Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata