Toate tipurile de elevatoare auto în funcție de destinația, mecanismul și structura lor

Elevatoarele auto sunt un tip de utilaje grele care se folosesc în service-uri pentru verificarea și depănarea motocicletelor și automobilelor. În funcție de destinația, mecanismul sau structura lor, elevatoarele auto se pot împărți în mai multe categorii.

Catalogarea elevatoarelor după criteriile pe care le au în comun

În funcție de destinația lor:

・elevatoare pentru motociclete

Elevatoarele pentru motociclete sunt în general elevatoare acționate de o pompă hidraulică de picior cu  o capacitate mică de ridicare. Cele mai convenabile elevatoare pentru motociclete ridică în jur de 390 de kilograme, iar modelele mai costisitoare pot ajunge până la o sarcină maximă ridicare de 600 de kilograme.

・elevatoare pentru automobile.

Elevatoarele pentru automobile au fost inventate acum aproape 100 de ani și în ziua de azi sunt nelipsite din atelierele auto moderne. De la apariția lor pe piață și până în prezent, elevatoarele auto nu au suferit schimbări majore din punct de vedere al structurii sau sistemului de acționare, cele mai noi elevatoare auto inventate vreodată fiind cele cu patru coloane care au apărut în anul 2000 și foarte asemănătoare cu cele cu două coloane.

În funcție de modul de acționare:

・elevatoare auto electrohidraulice

Elevatoare auto electrohidraulice sunt acționate de pompe care funcționează pe baza legii lui Pascal. Ele sunt cele mai vechi tipuri de elevatoare și pentru ușurința cu care pot fi folosite sunt foarte populare și în ziua de astăzi.

・elevatoare auto electromecanice

Așa cum le spune și numele, elevatoarele auto electromecanice sunt niște dispozitive mecanice comandate electric. Din punct de vedere al eficienței, elevatoare auto electromecanice sunt la fel de utile ca și elevatoarele auto electrohidraulice, dar din punct de vedere al răspândirii, sunt mai rare și ceva mai scumpe.

Citeste si:  5 boli care sunt agravate de stresul la locul de muncă

În funcție de structura lor:

・elevatoare auto de tip platformă

Elevatoare auto de tip platformă sunt elevatoare auto special concepute pentru vulcanizări. Ele nu au o sarcină maximă de ridicare mare, dar în schimb ocupă puțin spațiu și sunt foarte simplu de folosit.

・elevatoare auto de tip foarfecă

Principalul avantaj al elevatoarelor auto de tip foarfeca este acela că pot fi îngropate în podeaua atelierului dacă materialul din care aceasta este confecționată permite acest lucru. Există și elevatoare auto de tip foarfecă de suprafață. Dar cele care se îngroapă sunt mai populare deoarece ocupă mai puțin spațiu în interiorul atelierului atunci când nu sunt folosite, intrând în pământ și formând împreună cu podeaua o suprafață plană.

・elevatoare auto cu două coloane

Dintre toate tipurile de elevatoare auto disponibile pe piață, elevatoarele auto cu două coloane sunt cele mai comune. Aceste elevatoare au sarcini maxime de ridicare mari și pot fi achiziționate la prețuri mai convenabile decât alte modele de elevatoare. De exemplu, un elevator auto cu mecanism electrohidraulic și cu sarcina maximă de ridicare de 4 tone, poate fi achiziționat și cu un buget buget de aproximativ 7000 RON, în timp ce pentru un elevator auto pe tip foarfecă cu aceeași sarcină de ridicare trebuie să fii pregătit să cheltuiești cu cel puțin 10.000 RON mai mult.

Citeste si:  Cum afectează pandemia companiile și cum pot pivota eficient procesele managerii pentru a face față

・elevatoare auto cu patru coloane

Elevatoarele auto cu patru coloane sunt cele mai noi, dar și cele mai puternice modele de elevatoare. Multe dintre ele pot ridica automobile de peste 5 tone și sunt destinate atelierelor auto care servesc clienți posesori de autoturisme mari. Bineînțeles, pentru forța pe care o oferă, proprietarii de service-uri trebuie să scoată din buzunar pentru achiziția unui astfel de elevator peste 20.000 RON, dar investiția se amortizează rapid deoarece cu un asemenea utilaj poți depana aproape orice model de autoturism.

De unde poți cumpăra un elevator auto potrivit pentru afacerea pe care o conduci?

Elevatoarele auto nu sunt foarte complexe din punct de vedere al modului de funcționare, dar cu toate acestea, alegerea elevatorului potrivit trebuie făcută cu atenție pentru ca el să îndeplinească toate nevoile companiei tale.

Dacă cei care solicită serviciile atelierului tău nu dețin autoturisme grele, atunci poți investi în elevatoare auto cu sarcini de ridicare mai mici, economisind în același timp și bani. Dar dacă pe de altă parte spațiul liber din interiorul service-ului este mai important decât costul elevatorului, este bine să alegi un utilaj de tip foarfecă pentru a-l putea îngropa.

Indiferent de elevatorul preferat, poți achiziționa din magazinul online de profil eqp.ro exact echipamentul de care ai nevoie. Doar aici găsești o gamă largă de utilaje profesionale care îndeplinesc toate cerințele tale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner