Gardul electric, o investiție cu multiple avantaje pentru orice fermier

Creșterea și exploatarea animalelor este o îndeletnicire cu tradiție în România. Sub semnul modernismului și al tehnologiilor avansate, fermele de astăzi nu mai sunt ca în trecut. Perimetrele sunt asigurate de gardurile electrice, există reguli stricte de colectare a laptelui, regim de hrănire și adăpare și foarte important este să se mențină o atmosferă prielnică. Nu este neobișnuit să auzim despre animale stresate, iar în acest sens normele europene impuse au schimbat pentru fermieri multe dintre modalitățile de operare.

Una din investițiile rentabile, moderne de asemenea, se referă la gard electric. Acesta a devenit deja un element aproape nelipsit pentru cei care au în grijă un număr mare de animale. Sunt garduri ușor de instalat, dar vor fi necesare mai multe elemente, ce pot fi achiziționate individual: aparat gard electric, bandă și fir, izolatori, împământare de asemenea.

De ce îi convine oricărui fermier să investească într-un gard electric

Există la ora actuală opțiuni de acest gen adaptate, potrivite pentru orice tip de fermă, de vaci, oi, porci etc. Un gard electric este în primul rând element practic. Împrejmuiește un perimetru și nu permite animalelor să plece, limitând accesul acestora către pajiști vecine. Însă la o atentă analiză, descoperim multiple avantaje ale unei astfel de investiții:

  • Protejează animalele din fermă de prăduitori, de animale sălbatice de ce nu.
  • Ține loc de gard clasic, dar poate fi mutat oricând, simplu și rapid. Astfel, devine ideal ca măsură de securitate pentru animale, atunci când acestea sunt la pășunat.
  • Pot înlocui alte investiții sau cheltuieli cum ar fi paza pentru animale.
Citeste si:  Ai probleme de cuplu? Cum le rezolvi?

În alte cazuri, interesul poate fi cel de parcelare a unui teren sau a unei culturi, menținând la distanță rozătoarele de câmp sau animalele de orice fel. În orice caz, vorbim despre avantaje din nou:

  • Costuri mici. Sunt puține resurse necesare, costurile sunt mici mai ales comparativ cu alte metode.
  • Montare facilă. Gardurile electrice vor fi achiziționate din cadrul magazinelor de specialitate și vin la pachet cu toate instrucțiunile necesare.
  • Pentru a-și dovedi rentabilitatea, gardul electric va fi ales în funcție de tipul de animale din fermă – în cazul animalelor cu blană spre exemplu, impulsul electric generat trebuie să fie mai mare, pentru că va fi atenuat de blană. Ales corespunzător, gardul electric se va dovedi a fi rezistent și durabil pentru că animalele nu insistă și se obișnuiesc rapid cu acest sistem, ce oricum nu permite nici sprijinirea.
  • Soluție flexibilă.
  • Ușor de întreținut. Va fi verificată periodic buna sa funcționare, cu un voltmetru, ținând cont de tensiunea pe fir.
Citeste si:  Alege un software de pontaj și recrutare pentru a spori eficiența departamentului HR

În cadrul magazinelor de specialitate cum este SuperFarm Land fermierii regăsesc toate componentele necesare pentru tipul de gard electric dorit. Specialiștii spun că există costuri variabile, întocmai pentru că depinde de lungimea gardului, de capacitatea bateriei, în raport cu tipul de animale ce vor fi împrejmuite de gardul electric.

Investițiile de acest gen sunt specifice perioadei de primăvară, odată cu începerea perioadei de pășunat. Atenție, cei interesați trebuie să țină cont de normele în vigoare. Gardul electric nu rănește animalele, ci doar generează un impuls de foarte scurtă durată, descurajând încercarea de a părăsi perimetrul. Specialiștii de la Super Farm Land pot oferi consiliere pentru cei interesați.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata