IGPF: Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

Foto: Politiadefrontiera.ro

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 31.800 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 18.800 pe sensul de
intrare şi 13.000 pe cel de ieşire din ţară şi peste 17.200 mijloace de transport, dintre care aproximativ 8.600 pe sensul de intrare şi 8.600 pe sensul de ieşire din ţară.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa . Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

Citeste si:  Ponta: Guvernul nu susţine proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

* 17 fapte ilegale (7 infracţiuni şi 10 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

* au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 175.700 lei;

* valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 4.300 lei;

* nu s-a permis intrarea în ţară a 29 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 6 cetăţeni români din diferite motive legale.

Citeste si:  Posibile întrebări şi răspunsuri privind Loteria Bonurilor Fiscale
Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner