EIOPA cere companiilor de asigurare să suspende plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni

4

Autoritatea Europeană de Supervizare a Asigurărilor şi Pensiilor Ocupaţionale (EIOPA), cere companiile de asigurare şi de reasigurare din Uniunea Europeană ar trebui să suspende temporar plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni, să ia în considerare amânarea bonusurilor şi să asigure continuitatea serviciilor în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), a transmite Reuters.

In urma anulării călătoriilor şi evenimentelor, epidemia a afectat economia şi a sporit numărul solicitărilor pentru despăgubiri.

Pentru a-i proteja pe deţinătorii de poliţe şi pentru a absorbi potenţialele pierderi, este esenţial să ne asigurăm că firmele de asigurare şi de reasigurare deţin „un nivel robust” al rezervelor.

Citeste si:  Alfredo Di Stefano a intrat în panteonul celor mai mari sportivi ai tuturor timpurilor

„Această abordare prudentă trebuie de asemenea să se aplice şi politicilor de remunerare variabile”, apreciază EIOPA.

EIOPA consideră ca asigurătorii trebuie să revizuiască actualele politici de remunerare, practicile şi bonusurile şi să se asigure că ele reflectă „planificarea prudentă a capitalului” şi actuala situaţie economică.

Şi Banca Centrală a Olandei (DNB) a cerut joi companiilor olandeze de asigurare să suspende plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni, pe fondul epidemiei.
Instituţia avertizează că este neclar dacă rezervele de capital ale asigurătorilor sunt suficient de solide pentru a face faţă efectelor economice ale epidemiei.

Citeste si:  O uriaşă surpare de-a lungul malului râului Arno din centrul Florenţei a înghiţit 20 de maşini

Cea mai mare companie olandeză de asigurări, NN Group, este prezentă şi în România.

Banca Centrală Europeană le-a cerut, săptămâna trecută,  creditorilor din zona euro să omită plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni cel puţin până în octombrie şi să-şi folosească profiturile pentru a sprijini economia afectată de pandemie.

„Pentru a spori capacitatea băncilor de a absorbi pierderile şi pentru a sprijini creditarea, ele nu ar trebui să plătească dividende pentru anii financiari 2019 şi 2020, cel puţin până la octombrie. De asemenea, băncile ar trebui să se abţină de la răscumpărările de acţiuni menite să-i recompenseze pe acţionari”, se arată în comunicatul BCE.

Citeste si:  Preţul cerealelor: Pericol de instabilitate socială în ţări din Europa, în particular în România

Şi Guvernul francez le-a cerut companiilor la care statul este acţionar să nu plătească dividende pentru 2019, în contextul crizei coronavirusului.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata