Airbus a transportat 4 milioane de măşti chirurgicale din China în Europa

Foto: aerocontact.com

A plecat din China cu patru milioane de măşti chirurgicale, un avion Airbus A350-100,  având ca destinaţie cele patru ţări fondatoare ale Airbus, a ajuns duminică la Toulouse (Franţa), după ce anterior a descărcat o parte din încărcătură la Hamburg (Germania), informează Reuters şi AFP.

“Avionul a plecat vineri din Toulouse spre China. Acolo a preluat încărcătura şi a pornit înapoi ajungând sâmbătă seara la Hamburg. Duminică dimineaţa a plecat spre Toulouse unde a ajuns în jurul orei 10:00″, a declarat un purtător de cuvânt al grupului Airbus. “Aceste măşti sunt destinate guvernelor şi autorităţilor sanitare din ţările fondatoare ale Airbus”, a adăugat purtătorul de cuvânt, făcând referire la Germania, Franţa, Spania şi Marea Britanie. Operaţiunea a fost finanţată în întregime de Airbus, inclusiv achiziţionarea măştilor din China, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Citeste si:  74% dintre companiile europene, afectate de întreruperile sistemelor IT

“Felicitări echipei Airbus la revenirea din China cu patru milioane de măşti esenţiale pentru guvernele şi serviciile medicale, în cadrul eforturilor noastre pentru a sprijni lupta împotriva COVID-19“, a declarat directorul general de la Airbus, Guillaume Faury, pe contul său de Twitter.

Autorităţile chineze au precizat că, de la începutul lunii martie şi până în prezent, ţara lor a vândut aproape patru miliarde de măşti şi echipamente medicale unor ţări străine, cu o valoare totală de peste 1,33 de miliarde de euro.

Compania Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

Citeste si:  Delta, care se confruntă cu propriile probleme, ar putea fi nevoită să ramburseze 300 de milioane de dolari în numele companiei Gol, din Braziliei
Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata