Scala din Milano, care a înregistrat pierderi de 23 de milioane de euro, speră să-şi reia activitatea în septembrie

Scala din Milano, celebra operă italiană, a înregistrat deja pierderi de 23 de milioane de euro de la începutul pandemiei de COVID-19, dar speră să-şi reia activitatea în septembrie cu spectacolul ”Requiem”, de Giuseppe Verdi, a anunţ miercuri directorul instituţiei, Dominique Meyer, informează AFP.

„Intenţionăm să prezentăm ‘Requiem’-ul de Verdi, în versiunea lui Toscanini de după război, care face trimitere la acea perioadă, şi va simboliza un gând îndreptat către familiile afectate, către cei decedaţi”, a explicat Dominique Meyer pentru postul de televiziune Rai News 24.

Citeste si:  Cota de lapte împarte caşcavalul european

”Vom avea apoi ‘Simfonia a IX-a’, de Beethoven, care este un mesaj de speranţă”, iar apoi, în toamnă, ”La Traviata”, în versiunea pusă în scenă de Liliana Cavani, a adăugat directorul teatrului, care a preluat funcţia de director la Scala în urmă cu câteva luni, după ce, timp de zece ani, s-a aflat la conducerea Operei din Viena.

Dominique Meyer a pregătit un plan de reluare a activităţii şi garantează că sala de spectacole nu-şi va redeschide porţile decât după ce se va asigura că personalul şi spectatorii sunt în siguranţă din punct de vedere sanitar.

Citeste si:  Numărul bugetarilor a scăzut cu 6.200, în iulie 2010

„Trebuie să fim realişti, am pregătit acest program pentru cazul în care va fi posibil să-l punem în aplicare, căci dacă distanţarea socială este posibilă într-un mic magazin sau restaurant, într-o sală în care se află 2.000 de spectatori şi 350 de angajaţi, acest lucru este dificil de realizat”, a explicat Dominique Meyer.

El a precizat că Scala a pierdut deja 23 de milioane de euro din vânzări de bilete în urma anulării a circa 150 de reprezentaţii, precum şi a unor evenimente speciale, dar speră ca, în ciuda acestor lucruri, să prezinte în 2020 un buget echilibrat.

Citeste si:  Tăriceanu: Congresul Partidului Liberal Reformator va fi organizat pe 1 şi 2 august
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata