Preţurile din producţia industriala au crescut cu 0,7%

In martie 2020, faţă de aceeaşi lună din anul precedent, preţurile producţiei industriale per total (piaţa internă şi piaţa externă) s-au majorat cu 0,7%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), date marţi publicităţii.

In luna martie 2020, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 1,2% faţă de luna februarie 2020.

Pe marile grupe industriale, în martie 2020, faţă de martie 2019, statistica INS arată creşteri de preţuri în cazul industriei bunurilor intermediare (+0,02%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,27%), industria bunurilor de uz curent (+5,42%) şi industria bunurilor de capital (+4,80%). În cazul industriei energetice se constată o scădere de 6,89%.

Citeste si:  Opt firme româneşti au participat la cel mai mare târg mondial din domeniul produselor electronice

Iar in producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat se remarcă o creştere de 4,15%, în distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare de 4,71% şi în industria prelucrătoare de 0,5%. În industria extractivă s-a consemnat o scădere a preţurilor cu 10,42%.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata