Ajutor financiar şi material de 2.273.189 lei, în perioada 28 aprilie – 4 mai

Preoti asteapta inceperea pelerinajului cu prilejul sarbatorii de Florii, organizat de Patriarhia Romana si Arhiepiscopia Bucurestilor, in Bucuresti, sambata, 12 aprilie 2014. Crestinii ortodocsi praznuiesc, duminica, Floriile, cea mai importanta sarbatoare care vesteste Pastele, rememorand intrarea lui Iisus in Ierusalim, unde a fost aclamat de locuitorii orasului si intampinat cu frunze de palmier. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Patriarhia Română a acordat un ajutor financiar şi material în cuantum de 2.273.189 lei, în perioada 28 aprilie – 4 mai, persoanelor vârstnice şi sărace, bolnave sau cu dizabilităţi, celor aflaţi temporar în izolare sau în carantină, dar şi unor instituţii medicale.

Ajutoarele au fost acordate prin implicarea directă a centrelor eparhiale, protopopiatelor, parohiilor şi mănăstirilor, potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, transmis miercuri AGERPRES.

Până în prezent, contribuţia totală a BOR la ajutorarea tuturor celor greu încercaţi de efectele acestei pandemii se ridică la valoarea de 17.149.663 lei.

Aceasta „reflectă puternica solidaritate a clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, precum şi capacitatea de mobilizare a acestora de a-i ajuta pe oamenii aflaţi în necazuri şi suferinţe”, se mai arată în comunicat.

Citeste si:  Bucureşti a deschis pe plus prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii
Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner