20.000 de euro valoreaza o lucrare de Adrian Ghenie

Cel mai bine cotat pictor contemporan român, Adrian Ghenie, a participat la Licitaţia de artă postbelică şi contemporană cu lucrarea „Natură statică în atelier”si a fost adjudecată, marţi seara, la preţul de 20.000 de euro. la licitaţia s-au prezentat si fragmente din colecţia scriitoarei Ileana Vulpescu şi din colecţia Jean-Philippe Guilbert, organizată online de Artmark.

In prealabil,tabloul a fost estimat la suma de 3.000 – 5.000 de euro.

Dar cel mai bine cotat lot al sesiunii – tabloul „Holy week” de Şerban Savu, estimat la 20.000 – 30.000 de euro, nu a fost adjudecat.

Citeste si:  Rezultatul cel mai frapant al licitaţiei organizate de Sotheby's aparţine românului Adrian Ghenie

Printre lucrările adjudecate la sume ridicate s-au numărat: „Dans pentru Sfântul Sebastian” de Vladimir (Mirel) Zamfirescu şi „Muza” de Sabin Bălaşa – fiecare la 9.500 de euro, „Vas cu flori” de Alexandru Ciucurencu – la 9.000 de euro, „The end of story” de Gheorghe Fikl – la 7.000 de euro, „Veneţia” de Constantin Piliuţă – la 6.500 de euro.

Asdar, miercuri, Artmark organizează licitaţia „Vechi şi nou”. Printre loturile scoase la vânzare se numără lucrări semnate de Salvador Dali, Henri Matisse, Rene Magritte, Marc Chagall, obiecte decorative şi de mobilier.

Citeste si:  Victor Ponta confirmă că viitorul ministru al Justiţiei va fi o persoană independentă politic
Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata