Sectorul florilor din Kenya şi-a revenit din colaps

După ce Europa a început să relaxeze restricţiile, sectorul florilor din Kenya şi-a revenit din colaps, iar licitaţiile de flori organizate în Olanda au raportat o creştere a afacerilor, transmite Bloomberg.

Cel mai mare furnizor de flori al Europei, Kenya, a fost afectat puternic de pandemia de coronavirus în condiţiile în care în luna martie ţările şi-au închis graniţele pentru a limita răspândirea virusului. Cultivatorii de flori din Kenya au exportat doar 20% din cele 60 de tone de flori tăiate pe care în mod normal le trimit zilnic spre Marea Britanie, Olanda şi Germania, iar restul au fost distruse.

Citeste si:  Costoiu: Avem ca obiectiv investiţii în cercetare de 2% din PIB până în 2020, din surse publice sau private

Exporturile şi-au revenit si ajunge la 60% din capacitatea zilnică a Kenyei, in ultima perioadă, însă sectorul se confruntă totuşi cu creşterea costurilor cu transportul şi spaţiul limitat al companiilor aeriene, a declarat joi Clement Tulezi, directorul general al Kenya Flower Council.

Potrivit acestuia costurile cu transportul per kilogram s-au dublat până la 3,3 dolari, de la o medie de 1,5 dolari anul trecut. În prezent, companiile aeriene transportă 1.600 de tone de flori într-o săptămână, iar cererile exportatorilor se ridică la 4.000 de tone.

Citeste si:  Publicitatea în Romania: „Trecem printr-o criză emoţională. 2011 se anunţă mai complicat”

„Dacă am avea mai multe capacităţi de transport, am exporta mai mult”, a spus Clement Tulezi.

In 2019, ţara din estul Africii a exportat flori în valoare de aproximativ un miliard de dolari iar licitaţiile din Olanda au fost responsabile pentru jumătate din aceste vânzări.

Firma olandeză Royal FloraHolland, cea mai mare firmă de licitaţii cu flori din lume, a informat că în săptămâna care s-a încheiat la 11 mai, veniturile sale au fost de 113 milioane de dolari, cu 6,9% mai mici decât în aceeaşi săptămână a anului trecut, ceea ce arată că piaţa a revenit aproape la normal. Comparativ, în luna martie a acestui an, cea mai aglomerată perioadă a anului pentru Royal FloraHolland, societatea avea doar 30% din cifra normală de afaceri.

Citeste si:  Amazon va angaja încă 100.000 de lucrători în ultima sa perioadă de muncă din acest an
Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata