316 cetăţeni români au fost repatriaţi din Germania şi Spania

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca un număr de 316 cetăţeni români au fost repatriaţi din Germania şi Spania, în continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

In cursul zilei de 7 iunie, Ministerul Afacerilor Externe informează că a fost facilitată revenirea în ţară a 136 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Federale Germania şi a 180 de cetăţeni români din Regatul Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne.

Citeste si:  Micul trafic la frontiera cu Republica Moldova va deveni mai simplu

Iar printre cetăţenii români care au revenit în ţară se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive, precizează un comunicat transmis de MAE.

Astfel, repatrierea a fost asigurată cu trei curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele Bucureşti-Frankfurt-Munchen-Bucureşti, Bucureşti-Madrid-Bucureşti şi Bucureşti-Barcelona-Bucureşti.

De asemenea, demersurile autorităţilor române au permis revenirea în ţară şi a 11 cetăţeni străini, rezidenţi în România, a menţionat sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a sublinia importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Citeste si:  Victor Ponta: de astăzi România este în recesiune
Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata