Ce trebuie să știi înainte de a-ți cumpăra un Ultrabook

Ce este un Ultrabook? Ei bine, termenul a luat ființă în anul 2011 pentru a se putea face diferențierea dintre modelele de până atunci și laptopurile moderne. Însă nu toate au primit această denumire. Cei de la Intel au hotărât doar ca laptopurile premium, foarte bune, cu tehnologii de ultimă oră, să se numească Ultrabook. În mod clar, prețul este pe măsura calității, doar cuvântul de bază este „premium”.

Sunt anumite caracteristici pe care un laptop trebuie să le aibă pentru a fi un Ultrabook. Pentru început, grosimea trebuie să fie obligatoriu mai mică de 2,4 centimetri, pentru a satisface performanța sau aspectul. Greutatea trebuie să fie cât mai redusă, deoarece ne referim la un dispozitiv super portabil. Din fericire, tehnologia de azi îi poate lăsa pe producători să realizeze dimensiuni la care înainte doar visau. De exemplu, printre cele mai subțiri modele regăsim: Dell XPS13 (0.7-1.1 cm) sau HP Spectre X360 (1.5 cm), ambele având o greutate cu puțin peste 1 kilogram.

Citeste si:  Cluj Napoca a fost locul ideal pentru pasionații de IT. Au fost puse la bătaie sute de joburi și concursuri atractive

Cum poți alege Ultrabook-ul ideal

În mod clar, nu există o reflecție a perfectului, universal valabilă pentru toată lumea. Dar mai întâi gândește-te ce vei face cu noul tău laptop. Ți-l dorești pentru aplicații office sau vrei să faci, de exemplu, editare foto/video? Sau ești adeptul gamingului? Reține totuși că, cu cât vrei mai mult acest dispozitiv, cu atât investiția pentru el va fi mai mare.

1. Procesorul. Poți alege între Intel și AMD. Pentru un utilizator obișnuit nu contează prea tare, cât timp procesorul e din generațiile actuale, care consumă cât mai puțin și au performanțe superioare. De asemenea, cu cât are mai multe nuclee, cu atât dispozitivul va merge mai bine în multitasking.

2. Memoria RAM. Este indicat să aibă cel puțin 4 GB. Este esențial dacă, la un moment dat, îi vei face upgrade sau nu, ca să nu fie nevoie să schimbi laptopul. Cel mai bine, pornește de la 8 GB, în funcție de buget, bineînțeles.

Citeste si:  Serviciile Facebook au căzut, utilizatorii nu le-au putut folosi

3. Stocarea datelor. Chiar dacă încă sunt laptopuri cu HDD; cea mai potrivită variantă este să cumperi unul cu SSD, pentru a avea o viteză cu mult mai bună de transfer. De asemenea, poți opta pentru un ultrabook cu stocare hibridă. Un SSD mai redus, pe care să poți instala doar sistemul de operare și aplicațiile obișnuite și un HDD mare pentru celelalte date.

4. Bateria. De obicei, Ultrabook-urile vin cu baterii ce au o capacitate ridicată și un consum bun pentru folosire pe termen mai lung. Acest lucru te ajută dacă ai mult de lucrat și nu ai vreo priză prin apropiere. Cu cât bateria deține mai multe celule, cu atât este mai bine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner