Chestionarele de stabilire a rezidenţei fiscale se pot depune electronic

Persoane fizice care sosesc/pleacă în/din România pentru o perioadă ce depăşeşte în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, pot depune electronic chestionarele de stabilire a rezidenţei fiscale, informează vineri Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România (Z015) şi chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România (Z017) sunt disponibile pe website-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (www.anaf.ro), secţiunea „Servicii online”, rubrica „Declaraţii electronice”, de unde pot fi descărcate de contribuabili. De asemenea, chestionarele privind stabilirea rezidenţei fiscale pot fi accesate de contribuabili.

Citeste si:  Avem un alt Cod al Muncii. Vezi care sunt noile reguli pentru angajaţi

Chestionarele, după completare, pot fi depuse prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual (www.anaf.ro) sau prin serviciul de depunere online disponibil pe website-ul www.e-guvernare.ro.

Tot contribuabilii pot beneficia şi de asistenţă telefonică cu privire la modul de completare şi depunere a chestionarelor privind stabilirea rezidenţei fiscale.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata