5 sfaturi pentru a face față zilelor stresante de la job

Termenele, presiunea din partea șefilor, disputele cu unii colegi fac, deseori, zilele la birou un adevărat coșmar. Pe zi ce trece, presiunile cresc, solicitările devin din ce în ce mai mari, iar stresul, mai intens. Ca să nu clachezi și să-ți poți respecta angajamentele și îndatoririle, ține cont de câteva sfaturi care pot ușura povara acestor zile.

  • Mănâncă sănătos  

În general, pauza de prânz este unul dintre momentele mult așteptate din timpul zilei. Ia prânzul așezat și evită să vorbești despre probleme de muncă. Sandwichiul înghițit în grabă, în fața computerului, nu este cea mai bună soluție. Asigură-ți nutrienții necesari sistemului imunitar și care te protejează de diverse afecțiuni. De asemenea, ai grijă să nu sari, niciodată, peste micul dejun și potolește-ți foamea doar cu gustări sănătoase. Pune accent pe carbohidrații complecși (cereale, legume verzi, fructe proaspete) și pe alimentele bogate în vitamine și minerale. Pentru a completa alimentația de care organismul tău are nevoie, suplimentele alimentare bio de la obio.ro vin în ajutorul tău. Așadar, o masă ușoară și sănătoasă, bogată în nutrienți, îți permite să-ți reiei munca fără probleme, te ajută să recuperezi energia și să reduci nivelul de stres. 

  • Fă mișcare

Orice tip de mișcare este util pentru organismul tău. Cel mai important lucru este să alegi activitatea care îți place și care te scapă de stresul cotidian. Studiile au arătat că sportul ajută la eliberarea de endorfine (hormonul stării de bine), de mare ajutor în creșterea nivelului de energie și a productivității. O soluție utilă poate fi deplasarea pe jos sau cu bicicleta, către locul de muncă. Dacă lucrezi remote iar timpul tău este limitat și nu poți merge la sală, câteva exerciții făcute acasă, lângă birou, sunt de mare ajutor.

  •  Odihnește-te îndeajuns 

Potrivit experților, un adult trebuie să doarmă în jur de 7-8 ore pe noapte. Când nu beneficiază de suficientă odihnă, corpul intră în stare de stres. Atunci când ești obosit, apar, mai ușor, stările de nervozitate și agitație, care pot duce la creșterea nivelului de stres din organism. În plus, acesta afectează considerabil calitatea somnului. Spre exemplu, dacă ești stresat, ești predispus insomniilor. Pe lângă aceste tulburări ale nivelului de stres și anxietate, un somn necorespunzător poate avea repercusiuni grave asupra sănătății (boli cardiovasculare, diabet, infarct). Încearcă să menții o anumită rutină și o igienă a somnului și să nu aduci cu tine la culcare gândurile și grijile acumulate în timpul zilei.

  • Găsește-ți un hobby

Să îți dedici timpul liber unei activități care îți place te poate ajuta foarte mult.  Găsește-ți un hobby care ți se potrivește (yoga, pictură, sport, grădinărit, fotografie, decoupage etc.) și dedică-i îngrijire și atenție. Starea de bine pe care ți-o va oferi are efect terapeutic în fața stresului, a oboselii mentale chiar și la locul de muncă.

  • Învață să te relaxezi  

Ia o pauză! În timpul orelor de lucru, experții recomandă între 5 și 10 minute de pauză, în care să respiri profund. Este un obicei sănătos care te ajută să menții stresul sub control. De asemenea, amintește-ți că pauzele de dimineață, scurte și frecvente, sunt de preferat în locul pauzelor lungi de după-amiază.

  • Deconectează-te!

Pentru a menține stresul sub control sau chiar pentru a-l preveni, deconectează-te, din când în când, de la dispozitivele electronice. Acordă-ți o pauză de cel puțin o oră, de la rețelele de socializare. Cultivă obiceiul sănătos de a te „elibera” de tehnologie când ai ocazia. 

Pune în practică aceste metode și soluții simple, menite să prevină și să gestioneze stresul ce apare la serviciu. Astfel, te vei elibera de tensiune, vei putea gândi clar ca să iei decizii excelente, și îți vei îmbunătăți eficiența și vitalitatea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner