Cheltuielile guvernamentale pentru servicii culturale

Foto: catchy.ro

România se situează exact la nivelul mediei din UE, ponderea cheltuielilor pentru servicii culturale în cheltuielile guvernamentale fiind de 1% în anul 2018.

Eurostat a publicat ponderea cheltuielilor pentru servicii culturale în cheltuielile guvernamentale generale la nivelul Uniunii Europene care au fost de un procent (1%) în anul 2018, acelaşi nivel la care s-a situat în fiecare an începând din 2013.

Iar în rândul statelor membre există diferenţe semnificative. În anul 2018, ţările fruntaşe când vine vorba de ponderea cheltuielilor pentru servicii culturale în cheltuielile guvernamentale au fost: Letonia (2,8%), Ungaria (2,7%) şi Estonia (2,4%). La polul opus sunt Grecia (0,3%), Cipru (0,5%) şi Italia şi Portugalia (ambele cu 0,6%).

Citeste si:  "Asaltul" microîntreprinderilor în regiunile Nord-Vest şi Nord-Est: 99 de proiecte depuse la Cluj, 103 la Piatra-Neamţ

La egalitate cu România sunt Belgia, Olanda şi Suedia. Sub România se situează ţări precum Germania, Finlanda şi Irlanda, unde ponderea cheltuielilor pentru servicii culturale în cheltuielile guvernamentale este mai mică de 1%.

Asadar, Eurostat subliniază că în 2018 comparativ cu 2013 nu s-au înregistrat modificări semnificative în cazul majorităţii statelor membre când vine vorba de cheltuielilor guvernamentale pentru servicii culturale. Excepţia este Ungaria, unde ponderea cheltuielilor pentru servicii culturale în cheltuielile guvernamentale aproape s-a dublat, de la 1,5% până la 2,7%.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner