Sfaturi de care trebuie să ții cont înainte de a-ți renova baia

Se întâmplă din când în când în viața noastră să ne gândim și să ne dorim să schimbăm câte ceva în spațiul în care locuim și ne petrecem mare parte din zi. De aceea, ajungem să ne dorim să ne renovăm baia, locul în care ne relaxăm, într-o cadă cu spumă, după o zi obositoare. Cu toate că renovarea poate să fie un proces care la început ar speria pe oricine, dacă ții cont de câțiva pași importanți, te vei putea bucura de rezultatele survenite unei munci destul de solicitante.

Înainte de orice, chit că discutăm despre renovarea băii sau a bucătăriei, trebuie mai întâi să îți realizezi un plan cu absolut toate lucrurile pe care îți dorești să le împlinești. Începând cu bugetul pe care îți dorești să îl investești sau timpul pe care îl ai la dispoziție sau echipa de specialiști cu care vei colabora.

Citeste si:  Cum îngrijim grădina vara aceasta?

Nu uita să implici în planul realizat și lucrurile pe care îți dorești să le schimbi: culoarea, gresia, faianța, mobilierul sau poate instalațiile. Un ajutor de bază în procesul de achiziție poate să fie un colaj de imagini cu ce modele îți dorești sau palete de culori și obiecte de mobilier. Vei observa că din momentul în care ai pus planul la punct, lucrurile vor deveni mai limpezi și vei știi cu siguranță ce trebuie să faci, însă în special, vei știi ce trebuie să negociezi, cu echipa de specialiști.

Ce trebuie să știi despre renovarea băii

  1. Organizează fiecare etapă

Dacă ai hotărât ce anume vrei să modifici în baie, ia-o pe rând și planifică fiecare etapă a procesului de renovare. Este indicat să începi cu tavanul pe care tu hotărăști cum să îl vopsești din nou, urmând pereții și faianța pe care tu le-ai ales, iar în cele din urmă, podeaua și modelul de gresie pe care l-ai achiziționat.

Citeste si:  Inchiderea balconului: de ce sa va ganditi bine inainte de a incepe lucrarile
  1. Stabilește-ți stilul și designul

Stilul și designul sunt acele chestiuni pe care le urmărești în următoarea etapă. Sunt diferite tipuri de faianță, dar faianța ceramică este cea mai utilizată, rezistentă dar și economică. Dacă nu ai optat pentru o gamă complementară de faianță și gresie, poți alterna texturile și accentele colorate, pe care le poți regăsi într-o gamă variată în multe magazine speciale.

  1. Nu uita de funcționalitate

În cele din urmă, funcționalitatea reprezintă cel mai esențial aspect în ceea ce privește finalizarea procesului de renovare. Trebuie să respecți niște chestiuni precum: spații de depozitare, accesoriile ce au un rol dublu sau dimensiunea căzii de duș, care trebuie să se plieze pe design-ul ales de tine, însă să fie și îndeajuns de spațioasă pentru familia ta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata