Au crescut serviciile de coafură şi înfrumuseţare

Foto: youtube.com

Comparativ cu luna aprilie, în luna mai anul in curs, serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au consemnat o creştere cu 331,6% fiind cea mai mare creştere în categoria serviciilor de piaţă prestate populaţiei, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

In aceasă lună au crescut şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor faţă de luna precedentă cu 39,8%, activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor s-au apreciat cu 29%, iar cele de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au consemnat un plus de 23,3%.

la polul opus, cifra de afaceri din activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative a scăzut cu 4,2% în luna mai faţă de aprilie.

În serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 42,2%.

Citeste si:  Mașinile premium conduc Volkswagen înapoi către profit, datorită cererii Chinei

„Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 78,1% mai mică comparativ cu luna mai 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-97,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-86,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-72,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-42,5%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-42,3%)”, arată datele INS.

Ca serie ajustată, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei,  în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, a scăzut cu 77,1% comparativ cu luna mai 2019.

Citeste si:  Rihanna cheltuieşte săptămânal 38.000 de euro pe tratamente de frumuseţe
Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner